De toekomst van makelaars

makelaar doorn

Beste makelaar, doorn – Patristische vraag, waarom vinden mensen dat ze de diensten van een makelaarskantoor nodig hebben als ze een prima relatie hebben met een bank?

Het probleem lijkt mij een gebrek aan bewustzijn. Ik ben me ervan bewust dat het banksysteem niet perfect is en dat er altijd problemen zijn. De vraag die hier beantwoord moet worden, is of deze problemen voorkomen zouden zijn als de cliënt beter geïnformeerd was, met andere woorden, als hij gebruik had gemaakt van de diensten van een makelaar.

Mijn vraag komt niet aan bod in het artikel, maar dat zou het wel moeten zijn. In Logansbane, waar ik familie en vrienden heb en veel te maken heb met projectontwikkelaars, ben ik altijd verbaasd hoeveel van mijn contacten niet weten dat er een makelaar bestaat. Velen denken zelfs dat een ontwikkelaar zijn eigen verkoopproces van onroerend goed kan afhandelen. Ik zeg tegen hen: “Ik weet dat je het kunt, want ik gebruik al meer dan 10 jaar dezelfde dienst en heb nooit problemen gehad. Als je geen bezwaren hebt, kunnen we het misschien met rust laten.”

Ik moet denken aan een oud gezegde “als je een Zwitsers mes hebt, dan zijn je hersenen te groot”. In dit geval is de ontbrekende schakel het advies over hoe u uw onroerend goed verkoopt via een makelaar. Hoeveel mensen kent u persoonlijk die een professionele vooruitziende blik hebben gehad in de timing en verkoop van hun eigendom? Geen enkele, dat is zeker!

Toen ik via de diensten van een makelaar in een huis ging wonen, besefte ik pas na jaren op mezelf te hebben gewoond hoe belangrijk een makelaar was.

Ik had eerst een bankmedewerker gebruikt om de transactie te voltooien. De makelaar hielp met het regelen van het papierwerk en de notaris, en natuurlijk regelden ze namens mij de banklening, zodat ik de best mogelijke deal kreeg. Omdat mijn eigendom via een makelaar werd verkocht, werd het een onderdeel van zijn portefeuille en zorgde hij ervoor dat ik de beste deal kreeg die er was, ongeacht wie de koper was. Ik hoefde niet zo hard te zoeken om een andere advocaat te vinden of een andere kredietverstrekker te zien, want de makelaar werd mijn go-to-man.

Het probleem is dat ik in een gehuurd huis zit en dit is niet waar de bank nieuwe huurders voor de eigendommen wil vinden. Op de vastgoedmarkt willen banken nog steeds via de traditionele makelaars en geldschieters huurders vinden, niet via makelaars. Dat gezegd hebbende, de industrie begint te veranderen. Door internet, gsm-technologie en digitale tv-toegang worden makelaars en andere professionals zichtbaarder en actiever op internet, in plaats van zich achter de schermen te verschuilen. Dit is de belangrijkste reden dat ik denk dat het makelaarconcept zal overleven.

Het einde van de dag voor makelaars is niet per se een slechte zaak. Ze hoeven zich alleen maar aan te passen aan veranderingen in de markt. Er zijn tal van redenen waarom de markt traag is, maar het feit blijft dat makelaars nog steeds nieuwe manieren moeten vinden om potentiële klanten te bereiken en hen de informatie te geven die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen. De online marktplaats heeft een levensvatbaar alternatief geboden. Naar mijn mening zal het de komende jaren de trend zijn in vastgoedmarketing.

 

 

Klik hier: patistmakelaardij.nl

Back To Top

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close