Italiaanse Pasta Gemaakt Van Bloem

Italiaanse pasta

Italiaanse pasta is een typisch hoofdgerecht in het Italiaanse eten. Oorspronkelijk was het een fusie van verschillende gerechten die in heel Italië werden gegeten.

De bekendste is de aghetti die wordt gekruid met olijfolie, knoflook, peper en kruiden, maar ook wordt gekruid met zout. Tegenwoordig winnen volkoren-, kamut- en glutenvrije versies aan populariteit, hoewel er zoveel theorieën zijn over de oorsprong van dit heerlijke eten, vanaf het allereerste begin maakt pasta deel uit van de Italiaanse geschiedenis.

Duizenden jaren lang was de regio Midden-Italië de thuisbasis van een verscheidenheid aan culturen, waaronder de Romeinen, Grieken en Arabieren. Elke groep heeft bijgedragen aan de mix van smaken en ingrediënten waaruit nu Italiaanse pasta bestaat. De Arabieren brachten bijvoorbeeld hun gebruik van een witte bloembasis en het vormen van pasta in prachtige vormen met zich mee. Bovendien voegden de Grieken dikke, gegolfde pasta toe aan hun gerechten, een stijl die we later door de Italianen als pasta zouden herkennen. Italiaanse koks leenden Arabische ideeën over hoe ze hun pasta op smaak moesten brengen uit elk van deze verschillende keukens, waardoor een uniek Italiaans pastapalet ontstond. Er is zelfs discussie over hoelang het is bereid met deze verschillende bereidingsstijlen!

Terwijl Italiaanse immigranten naar gebieden in en nabij Italië migreerden, brachten ze hun pastatradities met zich mee, en toen Italiaanse immigranten Italië verlieten, combineerden ze hun smaken uit verschillende regio’s met het voedsel dat ze hadden achtergelaten.

De resulterende keuken is nu een van de meest algemeen erkende ter wereld. Een van de meest populaire stijlen van authentieke Italiaanse pasta is Vini DAdda, wat zich losjes vertaalt naar vinaigrette. Dit gerecht maakt gebruik van een mix van Italiaanse groenten, zoals tomaten, courgette, uien, paprika’s en kruiden. Andere traditionele ingrediënten die in Italiaanse pastasaus worden gebruikt, zijn onder meer: kruiden, olijfolie, knoflook, oregano en smaakmakers.

Een ander heerlijk Italiaans pastarecept dat is ontstaan in Milaan, Italië, is Rigatoni-rijst met tomatensaus. Dit gerecht wordt geserveerd met broodstengels die ooit als cadeau werden gegeven aan bezoekende hoogwaardigheidsbekleders en wordt vaak geserveerd naast een Italiaans dessert met dezelfde naam. Een variant van deze beroemde saus bevat geplette tomaten, rozemarijn, knoflook, basilicum, oregano en Parmezaanse kaas. Deze heerlijke saus wordt gemaakt door tomatensaus in een pan te laten sudderen tot de kaas begint te schuimen, dan een takje rozemarijn toe te voegen en af te werken met Parmezaanse kaas.

Spaghetti is een ander heerlijk Italiaans pastagerecht dat niet inheems is in Italië. Hoewel veel mensen spaghetti verwarren met penne (wat het Italiaanse woord voor brood is), zijn er eigenlijk verschillende soorten Italiaanse pasta. Italiaanse pasta is ofwel linguine of passate. De langst gebruikte noedels zijn bijvoorbeeld de linguine, dit zijn lange, dunne strengen pasta waarvan het uiteinde meestal rond is. De volgende soort Italiaanse pasta is passate, die korter, dunner en meestal pitloos is. De andere hoofdsoorten Italiaanse pasta zijn rigatoni, wat rond betekent, en salsicano, wat gekruld betekent.

Italiaanse pasta gemaakt van tarwe wordt spaghetti genoemd, omdat het meeste wordt gemaakt met spaghettinoedels. Wanneer noedels tot lange strengen worden gemaakt, worden ze spaghettinoedels genoemd. Wanneer het wordt gemengd met tomatensaus, boter, kaas en andere ingrediënten, kan het een heerlijke, voedzame en gezonde Italiaanse pasta worden. Deze pastasoort wordt meestal geserveerd met tomatensaus en parmezaanse kaas.

 

 

Krijg meer informatie: Novus Ventus International

Back To Top

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close